Biografi

PRESSESKRIV   –    PRESSEOMTALE

Pål Ellingsen er en gitarist og låtskriver fra Sømna kommune på Sør-Helgeland med 7 plateutgivelser bak seg. Han synger på dialekt om mellommenneskelige forhold og observasjoner som gir rom for ettertanke.

Det hele startet i 1991 med singelen Livets karneval. Den ble spilt inn i Brygga studio i Trondheim med Lars Lien som tekniker og Funny Faces som backingband. Så gikk det noen år før Skyggeland kom ut i 2003. Platen er i sin helhet spilt inn i Statelier Studio som er hjemmestudioet til Pål og han spiller alle instrumenter selv. Skyggeland er mikset av Rune Johansen i MelodyMaker studio og mastret i Audiovision Studio i Fredrikstad. I 2005 resulterte samarbeidet med Rune Johansen i platen Stormens øye. På Stormens øye bidro, foruten Rune Johansen på tangentinstrumenter, Rino Johannessen på bass og Stian Joneid og Willy Brusdal med kor. I 2011 kom platen Veien heim ut, og igjen spiller Pål alle instrumenter og gjør det meste selv. Platen er spilt inn i Statelier Studio, men samarbeidet med Rune Johansen har fortsatt. Rune jobber nå hos Lydmuren og har mikset og mastret platen der. Singelen Hei du er Påls femte utgivelse fra 2014. På denne platen som inneholder to spor har han med dyktige og renommerte musikere kjent fra sammenhenger som for eksempel Vamp, Henning Kvitnes, KORK og Jonas Fjeld. Bandet består av Birger Mistereggen på trommer, Finn Tore Tokle på bass og Bent Bredesen på gitar. Låtene er produsert av Tomas Siqveland hos Lydmuren. I 2016 kom sangen Stormen ut som er innspilt, mikset og mastret hos Lydmuren med Tomas Siqveland som produsent igjen.

Sommeren 2016 skrev Pål kontrakt med plateselskapet FAJo Music. Den første singelen fra dette samarbeidet var låten Ein Sang Te. Den ble våren 2017 fulgt opp av en EP med navnet «E». På denne utgivelsen bidrar Ole Petter Hansen Chylie på trommer, Rino Johansen på bass, Jon-Erik Gretland på gitar, Chris Grant på piano, foruten Pål selv på vokal og diverse gitarer. «E» er produsert av Tomas Siqveland hos Lydmuren.

I tillegg til å sysle med musikk er Pål også fagbokforfatter og dette er en del av jobben hans som førstelektor ved Høgskolen i Østfold. Han har blant annet gitt ut boken Service kan ikke vedtas i 2010 på Høgskoleforlaget og Brukerorientert ledelse i 2013 på Gyldendal forlag.

En viktig del av Påls identitet både som person og musikant er oppveksten på Sør-Helgeland. Selv om han nå bor i Fredrikstad banker det et nordlandshjerte i ham, og det gjenspeiler seg i teksten og musikken hans.